Over ons

Team van SpoOrLUTIONS voert een veiligheidscheck uit


SpoOrLUTIONS

Als ervaren partner in het spoorgoederenvervoer weten wij wat onze klanten nodig hebben. Gekwalificeerd personeel dat allround ervaring heeft en daardoor multi-inzetbaar is op verschillende trajecten en voor diverse werkzaamheden. Ons doel is de klant te ontzorgen en daar waar mogelijk een totaalpakket aan te bieden.

Veilig werken is daarbij onze topprioriteit. SpoOrLUTIONS is VCA* voor bedrijven en SNA (NEN 4400-1) gecertificeerd en zorgt ervoor dat veiligheid top of mind is bij de medewerkers. Door periodieke werkplekinspecties, toolbox meetings en begeleiding houden wij ons team scherp op veiligheid.

Het keurmerk VCA* voor bedrijven is een belangrijke en veelzijdige norm waarmee bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. De VCA eisen richten zich onder andere op risicobeheer, opleiding, voorlichting en instructie. Het kijkt naar de voorbereiding op noodsituaties en de wijze van aanschaf en keuring van bijvoorbeeld persoonlijke beschermingsmiddelen. Het VCA* voor bedrijven certificaat toont aan dat SpoOrLUTIONS een adequaat veiligheidsmanagementsysteem heeft.

De voordelen van SpoOrLUTIONS

 • Vakbekwaam
  al onze medewerkers hebben de benodigde vakdiploma’s
 • Allround inzetbaar
  door de brede opleiding binnen ons bedrijf zijn onze medewerkers op diverse werkplekken in te zetten
 • Ervaren
  ons team is reeds jarenlang werkzaam in en rond het spoor en is zeer bedreven in het vak
 • Deskundig
  door het werken voor verschillende vervoerders heeft ons team uitgebreide kennis van diverse soorten materieel, systemen, werkzaamheden en railtrajecten
 • Totaalpakket
  ons brede netwerk binnen het spoorgoederenvervoer biedt ons de mogelijkheid tot samenwerking met verschillende partijen


Maak kennis met het team van SpoOrLUTIONS

Wij zijn Maurice en Danielle Wagenaar en zijn SpoOrLUTIONS gestart in januari 2021. We werken beiden al jaren in de spoorwegwereld en kennen deze dan ook op ons duimpje.

Maurice is zijn loopbaan begonnen als machinist bij de NS en heeft daarna bij verschillende goederenvervoerders gewerkt; als machinist en als teamleider. Ook is hij erkend VVRV-examinator bijlage 5 & 6. Danielle werkt sinds 2003 bij ProRail als treindienstleider.

Samen runnen wij SpoOrLUTIONS: een werkgever voor allround spoorwegpersoneel met vacatures voor machinist, rangeerder en wagencontroleur.

Directeur SpoOrLUTIONS Maurice Wagenaar
Maurice Wagenaar

Het werk als machinist verveelt na al die jaren nog steeds geen moment. Het is een veelzijdig en afwisselend beroep, geen dag is hetzelfde.

Je bent bezig met veiligheid en techniek. Je hebt een grote verantwoordelijkheid dat alles goed op de rails staat en dat de goederen netjes op plaats van bestemming komen.
Directeur van SpoOrLUTIONS Danielle Wagenaar
Danielle Wagenaar

De spoorwereld is een unieke omgeving om in te werken: het is absoluut nooit saai.

Met SpoOrLUTIONS hebben we een fijn team opgebouwd met collega’s die op elkaar kunnen bouwen. We werken hard maar er is ook tijd voor ontspanning.
Team van SpoOrLUTIONS
Het team van SpoOrLUTIONS

Wil jij ook treinmachinist worden?

Ben jij op zoek naar een baan als treinmachinist? Dan wil je daar vast eerst meer over weten! Hoe word je treinmachinist? Welke opleiding moet je volgen om machinist rail te worden? Hoeveel verdient een treinmachinist? Wat zijn de werkzaamheden? Hoe is het om te werken als machinist in het spoorgoederenvervoer en hoe verloopt een stage bij SpoOrLUTIONS?

Wij zijn op zoek naar collega’s om ons team uit te breiden. Kijk bij onze vacatures voor een baan als treinmachinist, rangeerder of wagencontroleur bij SpoOrLUTIONS.

Randy van Dommelen, treinmachinist bij SpoOrLUTIONS
Randy van Dommelen
Rowin Bekking, treinmachinist bij SpoOrLUTIONS
Rowin Bekking

© 2023 Spoorlutions B.V.